David en ik  (verschijnt maart 2023)

Product
ISBN 978-9-083-08711-5
softcover
illustraties Anne Zwemer
1e druk (maart 2023)
afmeting 23x15
125 pagina's
€ 19,95


Doelgroep

Jeugd vanaf 11 jaar


Flaptekst 

(…) Als je een foto van David ziet, lijkt hij een beetje op Harry Potter. Hetzelfde haar, dezelfde bril. Ze lijken nog veel meer op elkaar, niet alleen uiterlijk. Allebei hebben ze hele gevaarlijke dingen meegemaakt, alle twee hebben ze te maken gehad met goed en kwaad. Maar er is ook een groot verschil. Harry Potter is een held en heeft gewonnen van het kwaad. David heeft verloren. David heeft alles verloren, zelfs zijn leven. (…)

De Tweede Wereldoorlog beleefd aan de hand van de Joodse jongen David. Vanaf zijn geboorte in 1932 tot zijn dood in concentratiekamp Auschwitz. Zijn beleving van het bombardement op Rotterdam, de anti-Joodse maatregelen. Onderduik en verraad. De treinreis naar Auschwitz. En een verrassende wending tegen het einde van het boek.
Maar hebben mensen hiervan geleerd? Nog steeds worden mensen uitgesloten en vervolgd omdat ze anders zijn. Zelfs bij jou in de klas, want pesten is precies hetzelfde.


Annotatie

Dit boek voor de jeugd is geschreven naar de vorm en inhoud van de gastlessen die Josua Ossendrijver namens Kamp Westerbork geeft.
Omslag is naar een tekening die Anne Zwemer in 2014 (toen 12 jaar) maakte naar aanleiding van zo'n gastles en toont het moment dat moeder Roos haar pasgeboren baby op het onderduikadres afstaat. Anne verzorgt nu ook de illustraties in het boek.


Recensies

Volgt binnenkort

 

 
 
 
Info